1 катэгорыяГасцініца любой катэгорыі павінна мець зручныя пад'язныя шляхі з неабходнымі дарожным знакамі, добраўпарадкаваную і асветленую прылеглую тэрыторыю, пляцоўку з цвёрдым пакрыццём для кароткачасовай паркоўкі і манеўравання транспарта (у т.л. аўтобусаў), шыльду з назвай прадпрыемства і ўказаннем яго катэгорыі, пры наяўнасці асобнага ўваходу ў рэстаран - шыльду з яго назвай. Гасцініца, якая займае частку будынка, павінна мець асобны ўваход. У будынку павінны быць аварыйныя выхады, лесвіцы, добра прыкметныя інфармацыйныя паказальнікі, якія забяспечваюць вольную арыентацыю госцяў як у звычайнай, так і ў надзвычайнай сітуацыі. Гасцініца павінна быць абсталяваная інжынернымі сістэмамі і абсталяваннем, забяспечвальным гарачае і халоднае водазабеспячэнне; у раёнах з перабоямі ў водазабеспячэнні неабходна мець ёмістасць для мінімальнага запасу вады не менш за на суткі; каналізацыю; апал; вентыляцыю; радыёвяшчанне і тэлебачанне (падводка ва ўсе нумары); тэлефонную сувязь; асвятленне ў нумарах, у калідорах.
|
|